τι ζει μεσα στον αφαλο μας
Μάλιστα, κατά τον πρωθυπουργό των Σκοπίων - o οποίος, πάντως, έκανε τον ελιγμό του σήμερα λέγοντας ότι «δεν βλέπω ανάγκη ν’ αλλάξει το Σύνταγμα [...] θέλουμε λύση στο θέμα του ονόματος αλλά όχι με κάθε τίμημα»- προγραμματίζεται, για την ερχόμενη εβδομάδα, συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, την οποία, ωστόσο, ακόμη δεν επιβεβαιώνει η Αθήνα.
γιου εφ οου
υγραεριοκινηση οπελ ινσιγκνια
μπεζ γυναικειο μπουφαν
Στόχος για την ελληνική πλευρά είναι η διαπραγμάτευση για σύνθετη ονομασία erga omnes να διεξαχθεί επί του προσχεδίου Συμφώνου το οποίο εκπονεί, υπό την ευθύνη του Νίκου Κοτζιά, η Αθήνα.
Πυκνά, ωστόσο, θα είναι τα σύννεφα σ’ αυτό το - εφόσον, βεβαίως, οριστικοποιηθεί - επερχόμενο, δεύτερο, ραντεβού των Κοτζιά - Ντιμιτρόφ.
Και τούτο, διότι διαφαίνεται πως ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων δεν επιθυμεί διαπραγμάτευση επί τη βάσει του ελληνικού προσχεδίου αλλά επί της δέσμης ιδεών του Μάθιου Νίμιτς. Το έδειξε η στάση του, προ ημερών, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο οποίος με τη σειρά του, ενοχλημένος καθώς βλέπει να παρακάμπτεται, έσπευσε να στηρίξει τον επικεφαλής της διπλωματίας της πΓΔΜ.
Αμφότερους επέκρινε ο Νίκος Κοτζιάς - τον μεν Νίμιτς λέγοντάς του ότι «δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποια είναι η πολιτική των Αθηνών», τον δε Ντιμιτρόφ κάνοντας λόγο, στη συνέντευξή του στο Euronews, «για υποδεέστερους του πρωθυπουργού οι οποίοι έκαναν δεύτερες σκέψεις» υπενθυμίζοντας, ταυτοχρόνως, ότι η διαμόρφωση από την ελληνική πλευρά του προσχεδίου Συμφώνου συναποφασίστηκε από τους Τσίπρα και Ζάεφ στο Νταβός.
Ερώτημα, επίσης, είναι εάν ο Ντιμιτρόφ - ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει δική του ατζέντα με στόχο να ‘κτίσει’ ως ‘αδιάλλακτος’ πολιτικό μέλλον στο ονοματολογικό - συμφωνεί με τον Ζάεφ και τη δήλωσή του για την αλλαγή της ονομασίας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυτή έγινε και συνιστά ιστορική, μετά την εποχή Γκρουέφσκι, αλλαγή στάσης, την ευθύνη της οποίας πήρε πάνω του ο Ζόραν Ζάεφ, όπως ακριβώς έκανε και στο Νταβός. Εκείνο, βεβαίως, που άφησε έξω από τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ήταν το ‘erga omnes’ - δηλαδή, σύνθετη ονομασία έναντι όλων και για κάθε χρήση - το οποίο προϋποθέτει αλλαγή του Συντάγματος και, ως γνωστόν, συναντά μεγάλες αντιδράσεις στην πΓΔΜ. Το έδειξε, άλλωστε, ο σημερινός του ελιγμός.
καθαρισμος δοντιων ονειροκριτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου